Koningsdag

Koningsdag 2024: Het is nog niet helemaal zeker hoe Koningsdag 2024 er uit gaat zien. i.v.m. de praalwagens verzekering en met de scholen. We zijn nog in gesprek met de scholen en met de gemeente Elburg.

Hieronder treft u het  (concept) programma aan.

ZATERDAG 27 APRIL KONINGSDAG
9.00 uur Aubade bij de Ds. Baxschool aan de Wolter Vinckeweg.

9.30 uur Optocht door het dorp onder begeleiding van de Chr. Muziekvereniging ’Juliana’.
Route optocht ochtend Wolter Vinckeweg – Zuiderzeestraatweg West – Oude Hogeweg – Kerkdijk – Hoeckelsweg- Mantelsweg – Lageweg – Wolter Vinckeweg

10.30 – 12.00 uur
Kleedjesmarkt op de parkeerplaats achter de Hervormde kerk. Verder zullen er ook springkussens op deze parkeerplaats zijn.
Je kunt je opgeven voor de kleedjesmarkt via het formulier op onze website.

12.30 uur – 13.30 uur Fietstocht Er is weer een prachtige route uitgezet.
Starten is mogelijk van 12.30 uur – 13.30 uur bij de kraam van de Oranjevereniging op de parkeerplaats achter de Hervormde kerk.
Deelname is voor leden gratis. Niet leden betalen € 2,- p.p. Gezinskaart € 5,00

Let op:
Als u nu lid wordt van de Oranjevereniging is deelname dus gratis en kunt u tevens gratis deelnemen aan onze overige activiteiten!

19.00 uur Allegorische optocht Opstellen vanaf 18.00 uur op aanwijzingen van het bestuur. Optocht voor fietsen, skelters, handkarren, kleine en grote wagens en oldtimers (tractoren en auto’s) m.m.v. Chr. Muziekvereniging ‘Juliana’

Deelname geschied op eigen risico.
1. Fietsen/skelters/jeugd
2. Kleine wagens (2 wielen)
3. Grote wagens (4 of meer wielen)
4. Oldtimers (twee categorieën, tractoren en overige)

Opgeven via het formulier op de website: www.oranjeverenigingdoornspijk.nl
Aanmelden kan tot 26 april 23.59 uur, daarna is deelname niet meer mogelijk!! We werken dit jaar met nummers. Heeft u zich niet aangemeld dan is er geen deelname. Er zal ook een reglement opgesteld worden. Dit allemaal ivm de veiligheid.

Route optocht avond Mantelsweg-Veldweg – Dokter Bruinsweg – Beekenkampweg – KerkdijkZuiderzeestraatweg West – Nieuweweg – Lageweg – Mantelsweg.

De muziek en de kinderen gaan vanaf de Zuiderzeestraatweg de Wolter Vinckerweg in en sluiten dan via de Verlengde Kerkweg weer aan.

Dit betreft de allegorische optocht (’s avonds).

Hieronder een foto impressie van afgelopen jaren:

Koningsdag Doornspijk Ochtend 2023

Allegorische optocht Koningsdag Doornspijk